ГЕРБ критикуваха бюджета за отбрана и модернизацията на армията  Бившите управляващи се

...
ГЕРБ критикуваха бюджета за отбрана и модернизацията на армията 
Бившите управляващи се
Коментари Харесай

ГЕРБ с куп критики към бюджета за отбрана и модернизацията на армията

ГЕРБ подлагаха на критика бюджета за защита и модернизацията на армията 

Бившите управляващи се изрекоха остро против министъра на защитата Стефан Янев, който през вчерашния ден декларирал, че от години, армията страдала от недофинансиране.

Депутатът Даниел Митов напомни, че при тяхното ръководство, е почнала модернидазацията на родните Военновъздушни сили, поръчвайки 8 самолета Ф-16.

Ако няма заделени средства в бюджета, няма да има и рационализация. Ако ръководещите желаят същински да съблюдават обещаното през вчерашния ден, то те би трябвало да отделят 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, сподели той.

До момента ръководещите не са свършили нищо в отбранителния бранш, заяви Христо Гаджев. Освен това държавното управление през вчерашния ден взело решение да поддържа Русия в настояването й с изтеглянето на войските на НАТО от наша територия и вземане предвид с нейната позиция.

" Идват кораби и самолети, които неведнъж беше обяснено, че са рутинни задачи, само че ние нямаме действително нарастване на нашите отбранителни сили ", посочи Гаджев.

Томислав Дончев дефинира вчерашното чуване в Народното събрание на Кирил Петков, като фриволно откъм истината. Въпреки това то било потребно. " Това беше един скъсен натоварен курс с помощта на който, държавното управление се среща със положението на страната ", разяснява Дончев.

Със сигурност знаем, че има заделени пари за ремонт на остаряла руска техника, приключи Даниел Митов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР